Se incarca...

Ce este un grinder? Cum functioneaza, sfaturi utile

Macinatul, tocarea sau taierea plantelor sau a tutunului nu este un lux! Cea mai buna investitie pe care o poti face ca si fumator este un grinder. Iti face viata mai usoara in mai multe moduri!

Ce este un grinder?

Un grinder poate fi folosit pentru macinarea, taierea sau tocarea plantelor sau a tutunului. Grinderul are avantajul dintilor ascutiti, care permit maximizarea eficientei de macinare.

Din cate parti, respectiv compartimente este format un grinder?

Grinder din 4 parti – este prevazut cu gauri in cea de-a doua parte, ceea ce permite plantelor sa cada in camera. Cea de-a treia parte colecteaza planta macinata, permitand polenului de calitate sa cada prin plasa, adica in placa de colectare de dedesubt


Grinder din 3 parti – are 2 compartimente ce permite separarea plantelor pe baza dimensiunii lor. In primul compartiment raman plantele macinate, iar polenul cade in cel de-al doilea compartiment.


Grinder din 2 parti – exista un singur compartiment in care ierburile vor fi macinate.


Mai nou au aparut grindere si din 5, 6, 7 sau mai multe parti cu diferite functii.


In plus, fata de cele prezentate mai sus, exista si grinder card – perfect pentru portofelul tau, pe care il poti lua cu tine oriunde. Sigur gasesti aici unul pe placul tau.


Un alt tip de grinder este grinderul electric, actionat de baterie.

Din ce material poate fi fabricat un grinder?

Grinder din aluminiu sau metalic – unul dintre cele mai bune si folosite grindere. 

Grinder premium – se diferentiaza de celalalte grindere obisnuite prin calitatea extra a materialelor, este mai durabil, rezistent la intemperii, mai usor si mai eficace.


Grinder din Lemn – foarte popular pentru exteriorul clasic si frumos. Este alegerea perfecta pentru tine daca preferi materialele organice. 


Cum se foloseste un grinder?

1. Scoate capacul superior. Asaza planta sau tutunul intre dintii grinderului. Nu pune nici o planta in centru, deoarece aici este locul in care magnetul pivoteaza si nimic din centru nu este zdrobit.

2. Odata ce ai trecut de pasul 1, esti gata sa incepi procesul de macinare. Pune capacul grinderului pe partea superioara a dintilor, astfel incat magnetul central sa tina capacul in pozitia perfecta. Acum, cand capacul este fixat, poti incepe sa macini: rasucesti usor capacul, pana cand continutul cade prin gauri.

3. Desurubeaza camera (zona cu dinti) si scoate-o, astfel vei dezvalui compartimentul care contine toata planta sau tutunul macinat.

Incarca acest amestec in bong, vaporizator, blunt sau unde vrei si bucura-te!

Care sunt avantajele utilizarii unui grinder?

Masinile de macinat plante sunt mult mai eficiente decat utilizarea mainilor sau a unei foarfece. Un grinder te asigura ca planta este uniforma si consistenta in textura, ceea ce face mult mai usor consumul.

Indiferent sub ce forma utilizezi ierburile sau tutunul, iata cateva avantaje:

- maruntirea plantelor creeaza o suprafata mult mai mare de material „virgin” care miroase si are un gust uimitor

- macinarea plantelor cu ajutorul unui grinder te ajuta cu adevarat sa scapi de mirosul de pe degete

- consistenta este uniforma, fata de bucatile de dimensiuni aleatorii rupte cu mana

- economisire timp: maruntire se poate face in 1/4 pana la 1/2 din timpul celor mai multe metode manuale!

- fara vaporizator, pipe sau bonguri infundate: amestecul bine macinat arde mai bine si uniform

- il poti folosi pentru transportul tutunului sau plantelor, pentru a fi utilizate atunci cand esti in miscare

Cum se curata un grinder?

Multe persoane nu doresc sa curete grinderul, dar pentru cei care nu folosesc polenul, acest procedeu devine foarte usor cu un detergent special pentru curatarea grinderului preferat, foarte potrivit pentru toate tipurile de materiale, precum si cu o perie de curatare.

In concluzie, grinderele garanteaza o macinare fara uzura si mult mai rapida decat cea manuala. Acum, ca stii exact ce face un grinder si care sunt avantajele lui, cu siguranta si tu vrei sa ai unul sau sa il schimbi pe cel pe care il ai deja.

Gasesti o gama larga de astfel de produse descrise mai sus aici. Keep it rolling!