Se incarca...

Ce este un Vaporizator de ierburi si dabs?

Daca esti nou in vaporizare si nu stii ce inseamna un vaporizator, am creat acest articol pentru tine, pentru a intelege mai usor modul lui de functionare.

Ce este un vaporizator si care este modul de functionare?

Un vaporizator este un dispozitiv utilizat pentru a elibera ingredientele active fara ardere, din plantele uscate sau din uleiuri / concentrate (dabs – ceara si crumble). In timpul vaporizarii, ingredientul activ este transformat intr-un vapor inhalabil.

Utilizarea corecta a plantelor uscate are beneficii semnificative pentru sanatate. De fapt, aproape toate problemele de sanatate si problemele asociate cu fumul potential daunator (inclusiv gudron) pot fi evitate daca planta este incalzita doar pana la punctul in care canabinoidele dorite (de obicei gasite in rasina floarei ), sunt eliberate fara a aprinde / distruge materialul (fie ca e vorba de plante uscate, uleiuri, ceara sau crumble). Aceasta este exact principala functie a unui vaporizator.

In locul arderii materialului, produsul este incalzit la o temperatura mult mai scazuta. Acest lucru permite sa beneficiezi de toate avantajele plantei, fara agenti cancerigeni si alte produse secundare care sunt eliberate in timpul arderii normale (fumatului).

Ce materiale pot fi vaporizate?

Vaporizatoarele sustin vaparea diferitelor materiale.

De exemplu, vaporizatoarele de e-lichid au un cartus sau un rezervor, in timp ce un vaporizator uscat de plante va avea o camera de incalzire. Vaporizatoarele multifunctionale iti permit sa folosesti diferite materiale pur si simplu prin comutarea cartuselor.

Marea majoritate a celor care vapeaza folosesc plante uscate, dar alte materiale comune includ: tutun, ierburi, e-liquid, uleiuri, ceara si alte concentrate.

Ce este vaporul (vaporii) intr-un vaporizator?

Vaporii sunt definiti ca "o substanta difuzata sau suspendata in aer, care este initial un lichid sau solid transformat intr-o forma gazoasa."

Vaporii dintr-un vaporizator sunt forma gazoasa a oricarui material de vapori. Vaporii sunt mai grosi decat fumul, dar au un miros placut si se disipeaza rapid in aer.

Vaporii generati corespunzator sunt mult mai puternici decat fumul creat atunci cand o substanta vegetala este arsa, deoarece este mai pura.

Cum se curata un vaporizator?

Intretinerea si curatarea unui vaporizator de plante uscate este mult mai usoara decat la pipe sau bonguri. Deoarece plantele nu sunt arse, dar se vor evapora, materialul vegetal ramane aproape complet intact. Nu va ramane nicio cenusa care sa fie dificil de curatat. Pur si simplu indepartezi materialul vegetal ramas cu o perie, care de obicei este inclusa in pachet.

Cum functioneaza un vaporizator bazat pe incalzire prin conductie?

Caldura este transferata de la camera de incalzire, bobina sau placa de incalzire la material prin contact direct. Acest lucru are ca rezultat o incalzire rapida si vaporizatorul este gata in cateva secunde, ca de exemplu Vaporizatorul Topbond Odin sau Vaporizatorul Crafty de la Storz & Bickel.


Cum functioneaza un vaporizator bazat pe incalzire prin convectie?

Functioneaza prin incalzirea materialului prin suflarea aerului fierbinte in camera unde este prezent materialul. Materialul este transformat in vapori fara contact direct. Deoarece aerul curge uniform prin material, vaporii de convectie au un gust neted. Un exemplu de astfel de vaporizator este DaVinci IQ sau vaporizatorul Flowermate Aura.


Sfat: pentru utilizarea corecta a vaporizatorului este indicat sa folositi un grinder pentru maruntirea ierburilor.

In concluzie, vaporizarea este o experienta complet diferita. Vaporii sunt un produs secundar mult mai usor decat fumul, sunt mai densi, gustul e foarte placut si curat. Gasesti aici toate tipurile de vaporizatoare si poti citi articolul "Ce tipuri de vaporizatoare exista? Avantaje pentru sanatatea ta".

Articole asemanatoare

Afla care sunt cele mai apreciate vaporizatoare ierburi si dabs concentrate. Mai este Mighty in top?
Mod inovator de a experimenta arta vaparii la "pipa" cu ajutorul unui vaporizator mecanic din titan, otel inoxidabil, sticla si lemn nobil.
Va prezentam cateva tipuri de vaporizatoare pentru plante uscate, tutun, concentrate - ceara crumble ulei.