Se incarca...

Cum se foloseste un bong?

 

La prima vedere a unui bong poti parea confuz, mai ales daca nu ai vazut niciodata unul ‘in lucru’, dar devine usor, odata ce stii ce sa faci cu el.

Bong-urile folosesc un sistem in ca se realizeaza o simpla aspiratie. Un bong este compus de obicei din minim 3 parti:

Mustiucul (Mouthpiece) - aici este locul unde gura atinge bong-ul

Camera (Chamber) - locul unde fumul se duce odata ce ierburile au fost arse

Bolul (Bowl) - un loc unde pui ierburile si le aprinzi

Pasul 1: Umble bong-ul cu apa

Primul lucru pe care trebuie sa il faci in utilizarea unui bong este sa il umpli cu apa. Este important sa obtii nivelul corect al apei. Daca adaugi prea multa, poti trage apa in gura, iar daca adaugi prea putina, bong-ul nu va functiona corect. Pentru a te asigura ca ai nivelul corect al apei, poti trage din bong inainte de a pune ierburi, pentru a te asigura ca nu se apropie apa de gura.

Pasul 2: Ierburile

Acum este timpul sa adaugi ierburile uscate in bol. Pentru a preveni infundarea bolului si pentru a te asigura ca obtii ce e mai bun din ierburi, iti recomandam sa folosesti un grinder, pentru a le marunti. In bol poti adauga suplimentar o sita pentru a nu trage plantele in camera cu apa pe care le gasesti aici.

Pasul 3: Aprinde

Esti gata sa inhalezi. Aprinde bolul cu ierburile uscate (cu o bricheta sau o torta) in timp ce tragi din mouthpiece (piesa bucala) si urmareste bong-ul plin cu fum. Odata ce bong-ul este umplut cu fum, scoate bucata bolului (bowl piece) pentru a inhala intregul fum ramas.

Bong-ul este cel mai popular mod de a fuma ierburi uscate. Bong-urile vin intr-o mare varietate de forme, dimensiuni, desene sau modele care se vor potrivi stilului sau bugetului tau.

Nu uita sa intretii bongul prin curatarea acestuia cu o perie si detergent special pe care le gasesti aici.

Te invitam sa citesti urmatorul articol care face referire la: Ce tipuri de bonguri exista si cum alegi bongul ideal.

Articole asemanatoare

Sfaturi utile in alegerea unui bong. Ce sunt percolatoarele si cat de importanta este racirea fumului